Om os

Kennel Havanais Bears

Kennel Havanais Bears ligger i et hyggeligt parcelhuskvarter med en stor god have til hundene. Huset er indrettet med et stort køkken-alle-rum som hvalpene frit kan rende rundt i (se billeder under galleri), imens de voksne hunde kan komme rundt i hele huset. Udenfor er dele af haven indhegnet, så hvalpene ikke begiver sig ud på eventyr i buskene, imens de voksne hunde kan hoppe igennem en låge i indhegningen ud til resten af haven (se billeder under galleri). For at sørge for at vidergive gode gener, tager vi på udstilling med vores hunde (se billeder under galleri). Udstillingsresultater kan ses under “Vores hunde”.
Alle Kennel Havanais Bears’ hvalpe har stamtavle, er vaccinerede, chippede og har fået ormekur, når de er klar til afhentning. Alle vores hunde er helbredsundersøgte og testede for øjensygdomme og patella for at sikre, at vi videregiver gode gener.
Når I henter jeres lille vidunder, viser vi, hvordan I bader og friserer jeres hund. Ydermere får I en mappe med billeder og oplysninger om vægt, stamtavle, helbredsattest, samt oplysninger om racen, legetøj og tyggeben. For at jeres nye familiemedlem føler sig tryg i de første par dage i sit nye hjem, får I også en tøjhund med, der lugter bekendt.
Ang. allergi er det, inden I bestemmer jer for om I vil have en hund, muligt at få en tot pels med hjem til evt. at lægge under hovedpuden for at teste om, I reagerer på hundens pels. Det er dog de fleste allergikere, der kan tåle en enkel havaneser i hjemmet. Dog kan der godt komme visse små reaktioner ved at komme ind i en kennel fyldt med hunde, som ikke helt sammenlignes med selv at have en enkel hund derhjemme.

Alle hunde i kennelen får økologisk korn- og glutenfri foder.

Historien bag:

Det hele startede med, at mit barnebarn blev allergisk over hunde, så vi måtte af med vores kære gravhund, Mikkel. Fire år senere fandt vi ud af, at der fandtes en allergivenlig race, kaldet Coton de Tulear (bomuldshunden), så vi besluttede os for at få hund igen, men inden vi anskaffede en Coton, fandt vi ud af, at der også fandtes en race kaldet Bichon Havanais (havaneser, silkehund), som lignede bomuldshunden utrolig meget, men som kunne have flere forskellige farver og som var kendt for sit skønne temperament. Derfor faldt valget på havaneseren. Vi (min datter og jeg) skulle i første omgang kun have haft én hund, men syntes det var synd, at den skulle være alene hjemme, så vi besluttede os for at anskaffe os to. Så kunne det jo være sjovt at få et kuld eller to, men så var vi nødt til at gå på udstilling, så det gjorde vi. Vi fik efterfølgende to skønne kuld og så, hvordan vores lille pige elskede at være mor, og jeg ville derfor have en seriøs kennel, så jeg tog opdrætteruddannelsen, samt et kursus ved DDK (Dansk Kennel Klub) og fik efterfølgende også flere tæver og en han, så vi i dag har fire skønne hunde. Sådan startede historien om Kennel Havanais Bears.